Reviseren van een dynamo

Bij Boensma kunnen we de dynamo voor je testen, hierdoor kunnen we zien of deze  defect is. Wij zullen kijken of het lonend is om de dynamo te reviseren, of dat het voordeliger is om een nieuwe aan te schaffen. De dynamo’s hebben we ruim op voorraad liggen zodat deze direct leverbaar zijn.

Dynamo en accu

De dynamo zorgt samen met de accu voor de stroomvoorziening van de auto. Wanneer de accu ontlaadt zorgt de dynamo ervoor dat deze weer bij laadt. Een dynamo heeft dus 2 functies, het leveren van elektrische energie en het bijladen van de accu.

Op het moment dat de accu van de auto niet meer wordt bijgeladen kan het zijn dat deze defect is of er kan wat mis zijn met de dynamo, dit kan van alles zijn, bewegende inwendige delen kunnen bijvoorbeeld slijten. De slijtage kan weer veroorzaakt worden door een kapotte spanningsregelaar, doorgebrande diode of probleem met de aandrijving.

Kenteken-check

Aan de hand van je kenteken kunnen wij achterhalen welke dynamo er in je auto zit. Mochten we hier niet uit kunnen komen, dan nemen we vanzelfsprekend contact met je op.

Meer weten over revisie? Kom dan langs in onze werkplaats!