Reviseren van cilinderkoppen

Bij Boensma revisie  beschikken we over de meest geavanceerde machines waarmee we de cilinderkop  kunnen vlakken, de klepzitting kunnen frezen en de kleppen kunnen demonteren en monteren, waardoor deze weer zo goed als nieuw is. Ook beschikken wij over een groot magazijn met nieuwe artikelen.

Cilinderkop

De cilinderkop is de bovenkant van de motor en sluit de cilinders af. Het is vrijwel het meest gereviseerde onderdeel van een motor. Wanneer de motor van een auto oververhit raakt kan dit ernstige schade veroorzaken. Een gevolg hiervan zou kunnen zijn dat de cilinderkop en het motorblok krom trekken, dit kan gaan om tiende millimeters wat alweer kan leiden tot drukverlies van de motor en overmatig gebruik van koelvloeistof.

Distributieriem

distributieriemDe distributieriem zorgt ervoor dat de nokkenas de kleppen van de motor op tijd openen zodat de motor goed functioneert. Het is een onderdeel dat preventief wordt vervangen bij een bepaalde kilometerstand, dit is afhankelijk van het merk en type auto.

Wat kan er misgaan
Er kunnen twee dingen misgaan met de distributieriem: hij kan breken of door-slippen. Als hij breekt loopt de motor niet meer, hierdoor kan er motor-schade ontstaan doordat een van de zuigers tegen een geopende klep aanstoot.
Wanneer de riem is doorgeslipt, zal de de motor slecht of helemaal niet meer lopen. Gelukkig is de kwaliteit van de materialen sterk verbeterd. Een distributieriem breekt tegenwoordig zelden uit zichzelf, wanneer dit wel gebeurd is het doordat er plotseling veel kracht op komt te staan. Ook als de riem onvoldoende op spanning staat, kan hij gaan doorslippen.

Meer weten over revisie? Kom dan langs in onze werkplaats!